zaterdag 24 juli 2010

Worldwide Photo Walk


Vandaag voor de eerste keer meegedaan aan de Worldwide Photowalk. De Worldwide Photowalk is een jaarlijks evenement voor fotografen in het leven is geroepen door Scott Kelby (bekend van een groot aantal boeken over fotografie, Photoshop en Lightroom).
Worldwide Photowalk is zoals de naam suggereert een wereldwijd evenement. Dit jaar waren er zo'n kleine 1111 fototochten georganiseerd met ruim 33410 deelnemers. Dat zijn 33410 fotografen die op de zelfde dag van 10:00 tot 13:00 uur bezig zijn met fotograferen en daarna gezellig samen een kop koffie drinken. Het gaat hierbij niet zozeer om het fotografisch aspect maar voornamelijk om het sociale. Andere mensen leren kennen, contacten leggen en gewoon ontspannen fotograferen.

Samen met Erik van Steenwijk (van Fotokring Geleen) heb ik deelgenomen aan de photo walk in Eindhoven. Deze photo walk werd georganiseerd door Frank Verkamman en ik moet zeggen dat hij een mooie route had uitgezet door oud en nieuw in het centrum van Eindhoven.
Zo hebben we gelopen over het terrein van de TU Eindhoven, een traject waar moderne gebouwen afgewisseld worden met stukjes natuur. Ook bracht de route ons bij diverse Eindhovense kunstwerken, een stukje centrum en een stukje van het oudere Eindhoven.
Kortom genoeg te zien en te fotograferen. De foto in dit blog is een opname van 1 van de kunstwerken waar we zijn langsgekomen.

Maar ook de mensen die je tijdens de Photo Walk ontmoet maken het tot een interessante activiteit. Beroepsfotografen, amateurfotografen, studenten en ouderen, allemaal met 1 doel, een leuke en gezellige fototocht, en bezig zijn met iets wat je graag doet, fotograferen.

Kortom, ik vind het een aanrader voor iedere fotograaf, amateur of prof, om een keer (of wel vaker) deel te nemen aan de Wordlwide Photo Walk (2011)en eens op een andere manier met fotografie bezig te zijn.

See you next time

Geen opmerkingen: